بیماری های گوش و حلق وبینی

چگونه خود را از بیماری ها محافظت کنیم

بیماری های گوش و حلق وبینی

چگونه خود را از بیماری ها محافظت کنیم

راه های پیشگیری از بیماری های گوش و حلق وبینی و راه های در مان آن در صورت بیمار شدن

کلمات کلیدی

مشکلات تنفسی

جراحی بینی

عمل رینوپلاستی

جراحی پلاستیک

جراحی غدد بزاقی چگونه انجام می شود

جراحی زیبایی بینی

ناهنجاری های آناتومیکی

جراحی زیبایی

بعد از جراحی زیبایی

کم شنوایی

کاهش شنوایی

کاهش شنوائی

پارگی پرده گوش

متخصص گوش و حلق و بینی

لارنژیت حاد را چگونه درمان کنیم

علائم لارنژیت چیست و

کلستئاتوم یا توده خوش خیم گوش را چگونه درمان کنیم

تاثیر افزایش سن بر فرم بینی

خنده بعد از عمل بینی چه تاثیری دارد

آیا خروپف با جراحی بینی درمان می شود

رابطه ی عمل زیبایی و اعتماد به نفس

اصابت ضربه های مختلف به بینی عمل کرده چه تاثیری دارد

تغییرات چهره بعد از عمل بینی به چه شکل است

جای زخم و بخیه بعد از عمل بینی را چگونه از بین ببریم

چه سنی مناسب برای انجام عمل بینی است

دلیل اصلی گرفتگی صدا چیست و چگونه آنرا درمان کنیم

دلیل اصلی ایجاد غبغب چیست

پارگی پرده گوش را چگونه ترمیم کنیم

برجستگی ناحیه پیشانی را چگونه برطرف کنیم

رینوپلاستی (جراحی زیبایی بینی) چیست

  • ۰
  • ۰

تاثیر عمل جراحی بینی بر حس بویایی چیست

 

در بسیاری از موارد تنها دلیل انجام رینوپلاستی (جراحی بینی)، زیبایی نیست. بسیاری از بانوان و آقایانی که به سختی نفس میکشند، امیدوارند که پس از عمل بینی بتوانند بهتر نفس بکشند.

عملکرد بینی پس از عمل نگرانی مشترک اکثر بیماران است و یکی از متداولترین سوالاتی که بیماران از جراحان میپرسند این است که آیا ممکن است جراحی بینی حس بویایی را از بین ببرد؟

گذشته از تمام مسائل و مشکلات بهتر نفس کشیدن نباید به قیمت از دست دادن حس بویایی تمام شود و شما را تمام عمر از استشمام عطر گلها و بوی خوش محروم کند. در ادامه با ما همراه باشید تا از اثر جراحی بینی بر حواس بویایی و چشایی و احتمال بروز عوارض تنفسی پس از عمل آگاه شوید.

عمل بینی یا رینوپلاستی چیست ؟
در رینوپلاستی یا عمل بینی ساختار، عملکرد و یا ظاهر بینی تغییر داده میشود. تغییراتی که بسته به نیازها و خواستههای بیمار ممکن است کوچک و ظریف یا چشمگیر و قابل توجه باشد. عمل بینی به دو روش باز و بسته انجام میشود. عمل بینی باز بهترین نتایج و چشمگیرترین تغییرات را به دست میدهد، اما برای انجام عمل باید برش کوچکی روی کلوملا (بافت جداکننده سوراخهای بینی) ایجاد شود. اگرچه در عمل بسته هیچ برش خارجی ایجاد نمیشود، اما نتایج آن به دلیل عدم دسترسی به ساختارهای داخلی بینی به اندازه عمل باز قابل توجه نیست.

تاثیر عمل زیبایی بینی بر حس بویایی
اگر درصدد انجام جراحی بینی هستید، احتمالاً دچار این نگرانی هستید که مبادا عمل بینی منجر به از دست رفتن حس بویایی شود. در واقع ضعیف شدن و از بین رفتن حس بویایی یکی از عوارض عمل بینی است که البته موقتی است.

حواس چشایی و بویایی جزء حواس شیمیایی طبقهبندی میشود. محرکهای بویایی بسیاری، مانند بوی قهوه، پرتقال و گل، در اطراف ما وجود دارد که مولکولهایی بودار را آزاد میکند. بینی حاوی تارهای ظریفی است که در عصب حسی، موسوم به عصب بویایی سازماندهی شده است. این عصب که حاوی نورونهای گیرنده مخصوصی است به گونهای خلق شده است که بو را تشخیص دهد. زمانی که مولکولهای بو به نورونهای گیرنده میرسد، حس بویایی را تحریک میکند.

مجراهای بینی پس از عمل متورم میشود و جریان هوا را داخل بینی کاهش میدهد. مولکولهای بو به دلیل انسداد و گرفتگی مجراهای بینی به گیرندههای روی پایانههای عصب بویایی نمیرسد. چون گیرندههای تشخیص دهنده بو هیچ رایحهای دریافت نمیکند، حس چشایی نیز کاهش مییابد. درست مانند زمانی که سرما میخورید و بینیتان میگیرد و فقط مزه غذاهای پرادویه را تشخیص میدهید.

همانطور که ورم پس از جراحی بینی به تدریج از بین میرود، حس بویایی نیز بهبود مییابد و بیمار دوباره میتواند مزهها و بوها را حس کند. برگشت کامل حس بویایی و چشایی در اکثر بیماران 6 ـ 3 هفته طول میکشد. در این بین تعداد انگشتشماری از بیماران حس بویایی را پس از عمل بینی برای همیشه از دست میدهند. البته این عارضه بسیار نادر است و چون مجرای مسدود شده بینی اصلاح یا جابجا میشود، برخی بیماران حتی پس از عمل متوجه تقویت حس بویایی نیز میشوند.

برگشت حس بویایی و کاهش عوارض
ازآنجایی که ضعیف شدن حس بویایی پیآمد التهاب بینی است، با رعایت چند توصیه ساده میتوانید روند التیام را تسهیل کنید. استراحت کنید، مایعات فراوان بنوشید و فعالیتهایی مانند ورزشهای تماسی پربرخورد که باعث آسیب دیدن بینی میشود، انجام ندهید. بینی را با محلول سرم نمکی (سالین) شستشو دهید تا علائم سریعتر برطرف شود. در صورت بروز حساسیت یا عفونت نیز باید از اسپری آنتی بیوتیک یا استروئید استفاده کنید. همچنین در زمان مقرر حتماً به جراح مراجعه کنید تا وضعیت شمت بررسی شود.

اگرچه خطر از بین رفتن همیشگی حس بویایی ضعیف است، بااین حال بهترین روش برای به حداقل رساندن احتمال آسیب دیدن حس بویایی مراجعه به جراح پلاستیک مجربی است که در زمینه انجام عمل بینی مهارت دارد. چنانچه قصد دارید برای عمل بینی اقدام کنید، حتماً با یک جراح معتبر مشورت کنید. یکی از بهترین روشها برای اطمینان از مناسب و ایمن بودن انجام عمل مراجعه به پزشک و تشریح وضعیت و انتظار از عمل است. حتماً به متخصصی مراجعه کنید که در زمینه زیبایی ظاهری و عملکرد بینی آگاهی کامل داشته باشد. جراح مجرب نهایت تلاش خود را میکند تا هم ظاهر و هم عملکرد بینی را بهبود دهد.

جمع بندی
اکنون مطمئن شدهاید که پس از عمل بینی باز هم میتوانید از استشمام بوی خوش گل سرخ لذت ببرید. اکثر بیماران پس از گذشت 6 ـ 4 هفته حس بویایی خود را به طور کامل بازمییابند. نگران نباشید، پس از جراحی بینی نه تنها از به مشام کشیدن رایحه گلهای بهاری محروم نخواهید شد، بلکه شکل و عملکرد بینیتان نیز بهبود خواهید یافت.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی